​​

De leden

Klik op de namen voor meer informatie.

Keurslagerij Antonis

Meiveld 85
5501 KD
Veldhoven

040-2532248
mark@antonis.keurslager.nl
antonis.keurslager.nl


Keurslagerij Antonis is gevestigd in een groot compleet winkelcentrum in Veldhoven, nabij Eindhoven. Een winkelcentrum met een duidelijk regionaal karakter. De Keurslager heeft een duidelijke moderne uitstraling naar de toekomst, met verkopen voor elk moment van de dag. Naast een zeer uitgebreid standaardassortiment die je bij een hedendaagse moderne slagerij mag verwachten is er ook een broodjescorner en de grootste Meat & Meals maaltijdenhoek van Nederland te vinden.

Patroon-Meesterslager Mark Antonis heeft het ambacht van zijn vader overgenomen en heeft zich zelf verder gespecialiseerd op het gebied van traiteur, maaltijden en maaltijdonderdelen. Zijn passie en gedrevenheid weet hij op een originele wijze over te brengen op zijn werknemers. Mark gelooft dan ook dat je het werk samen moet verzetten als een team. Het geheel maakt het dat Keurslagerij Antonis de laatste jaren bovenin te vinden is geweest bij de verkiezing Slager met Ster, waar hij in 2015 drie sterren *** buit hebben gemaakt.

Keurslagerij Antonis, de lekkerste eetwinkel van Veldhoven.
Slagerij Hendrikse

Landstraat 33-a
1404 JE
Bussum

035-6913559
info@hendriksekoksmuts.nl
www.hendriksekoksmuts.nl

Een pas verbouwde en gemoderniseerde slagerij in het centrum van Bussum. Aangepast aan de hedendaagse culinaire consument. Met naast het vast slagersassortiment een ruim aanbod aan binnen- en buitenlandse specialiteiten, dagelijkse verse maaltijden en diverse nevenartikelen. Tevens staat de naam van de slagerij, genoemd naar de vorige eigenaar slager Hendrikse, tot in de wijde omgeving bekend om zijn kwalitatieve buffetten en party’s. Van het verzorgen van hapjes of schalen, tot complete verzorging inclusief tenten, drank en bedienend personeel.

Patroon-Meesterslager Manolito Bastiaans is een jonge, actieve en gedreven ondernemer, die samen met een fanatiek team de slagerij naar een nog hoger wil tillen. Zijn gedrevenheid is niet onopgemerkt gebleven in de slagersbranche, getuige zijn verkiezing tot meest belovend talent 2009-2010 tijdens de verkiezing Slagerij van het Jaar en de toetreding tot de Vereniging Nederlandse Meesterslagers in 2009.

Ambachtelijke Slagerij Beerens

Kruisstraat 112
5612 CL
Eindhoven

040-2430836
slagerijbeerens@home.nl www.slagerijbeerens.nl

Slagerij Beerens is een ambachtelijke slagerij aan de drukke winkelstraat Kruisstraat. De slagerij staat vooral bekend om zijn kwaliteitsvlees en eigengemaakte Brabantse specialiteiten als balkenbrij, leverworst en zult, naar originele recepten van zijn opa. Momenteel krijgt de slagerij ook naam met buffetten, schotelwerken en hapje. Niet alleen lekker, maar gepresenteerd ook een lust voor het oog door de manier van opmaken. Een waar onderdeel van de festiviteit.

Patroon-Meesterslager is een jonge, gedreven ondernemer met visie en ondernemersgeest. Staat vooraan bij noviteiten en bedenkt ze zelf ook. De klanten zijn proefpersonen, die bepalen of een nieuw ontwikkeld product bestaanrecht heeft. Zijn kennis van het ambacht en de opgedane ervaringen met de noviteiten draagt hij graag over aan zijn medewerkers en collega-ondernemers. 

In 2012 producent van de Lekkerste Spare Ribs en in 2013 producent van  de Lekkerste Gehaktbal van Nederland.

Slagerij Rien Bezooijen

Samuel Esmeijerplein 35
3067 AP
Rotterdam

010-4208787
info@slagerijrienbezooijen.nl
www.slagerijrienbezooijen.nl

In 2009 uitgeroepen tot Slagerij van het Jaar 2009

Specialiteitenslagerij Rien Bezooijen is een kwaliteitsslagerij aan de noord-oost kant van Rotterdam, op het Samuel Esmeijerplein. Een specialiteitenslagerij waarbij het woord SPECIALITEITEN met een hoofdletter geschreven mag worden, met veel producten uit eigen keuken. Al jaren behorend bij de top van Nederland.

Patroon-Meesterslager Rien Bezooijen wordt door velen gezien als de ambassadeur van de Nederlandse slagers. Zijn ruime kennis op het culinair vlak en enthousiasme in zijn werk weet hij over te dragen op medewerkers en collega-ondernemers. Nieuwe ontwikkeling worden op de voet gevolgd en uitgeprobeerd in zijn winkel. Tevens zit Rien Bezooijen als vertegenwoordiger van de Nederlandse slagers in diverse overlegorganisaties en werkgroepen.

Slagerij Willem Boon

De Schoof 72
3321 EB
Hendrik-Ido-Ambacht

078-6824404
w-boon@planet.nl
www.scharrelvleesspecialist.nl

Onze scharrelslagerij is gevestigd in Hendrik Ido Ambacht, goed bereikbaar aan de A15 en A16.

U kunt bij ons terecht voor een breed assortiment aan pure vlees, vleeswaren en maaltijden.

De basis van een goed en eerlijk product begint bij de natuur. "Laat de natuur haar werk doen", dat is ons uitgangspunt. U vindt bij ons dan ook uitsluitend "puur-natuur-producten", die smaken naar meer. Het is bij ons niet de massa die telt, maar de smaak van onze klanten.

Slagerij Boon is begonnen in 1993 in het Rotterdamse Kralingen en in 2000 verhuisd naar Hendrik Ido Ambacht.

Door het uitzonderlijk diverse assortiment vlees, zoals Iberisch varkensvlees, Porc au Grain varkensvlees, Limousin du Limousin rundvlees en het verwerken van het hele slachtdier, hebben we een behoorlijke regionale functie.

Ook verzenden wij ons vlees met PostNL in geconditioneerde verpakking door het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden

Graag zijn wij u van dienst met mooie producten en een goed advies.

Slagerij van Roessel

Grotestaat 197
5141 JS
Waalwijk

0416-337707
annekevandun @slagerijvanroessel.nl
www.slagerijvanroessel.nl‘Als oudste slagersdochter stond ik al op jonge leeftijd regelmatig in de winkel. Ik was een jaar of acht, toen ik al werd ‘bevangen’ door het slagersvirus. Mijn vader Otto was een goede leermeester. Hij heeft eind jaren ’60 een belangrijkste stap gezet door versafdelingen te introduceren; daarmee legde hij de basis voor onze huidige slagerij en eetwinkel.

In 1976 nam ik samen met mijn echtgenoot Jan het familiebedrijf over, nadat mijn vader plotseling overleed. Het was hard werken, maar ik deed en doe mijn werk mijn hart en ziel. Ik ben er nog altijd trots op dat ik in 2003 als eerste vrouwelijke slager van Nederland tot meesterslager werd benoemd. Onze prijzenkast is in de loop der jaren flink gevuld; we werden twee keer gekroond tot Slagerij van het Jaar, werden in 2003 benoemd tot hofleverancier, zijn Algemeen Nederlands Kampioen 2015-2017 en onze worstmakers zijn onlangs uitgeroepen tot Brabants Kampioen 2017. Dat succes komt niet aanwaaien, daarvoor moeten we elke dag hard werken. We blijven trainen, opleidingen volgen en ervaringen uitwisselen met collega-slagers.

Dat we al jaren een erkend leerbedrijf zijn, maakt me misschien wel het meest trots. Want we vinden het ontzettend belangrijk om onze kennis, ervaring en onze visie op het slagersambacht te delen met de volgende generaties. Daar draag ik graag een steentje aan bij.’

Slagerij van Roessel

Grotestaat 197
5141 JS
Waalwijk

0416-337707
dennisvandun @slagerijvanroessel.nl
www.slagerijvanroessel.nl


‘Net als mijn moeder groeide ik op in ons bedrijf; als klein jochie speelde ik al in en om de slagerij. Dat ik inmiddels als zesde generatie aan het roer sta van ons familiebedrijf, beschouw ik als een grote eer. Het slagersambacht vormt al bijna 140 jaar het fundament; het vakmanschap is binnen ons bedrijf van generatie op generatie doorgegeven.

Vanzelfsprekend brengen mijn generatie en hedendaagse opleidingen – ik volgde de SVO en HAS Levensmiddelentechnologie – vernieuwing met zich mee, dat hoort ook zo te zijn. Toch is ons uitgangspunt nog altijd hetzelfde: we selecteren en verwerken al ons vlees op ambachtelijke wijze. We werken met vaste mesters, weten hoe dieren worden grootgebracht en hoe ze worden geslacht. In onze slagerij verwerken we alles van kop tot staart, er gaat helemaal niets verloren.


Als meesterslager en meester-worstmaker blijf ik streven naar continue verbetering en nieuwe smaken. Nóg belangrijker vind ik het om de consument te blijven vertellen over onze visie: onze inspirerende eetwinkel is er voor iedereen die kiest voor eerlijk en lekker vlees. De consument kan altijd vertrouwen op kwaliteit en de beste smaak. Alles in ons bedrijf mag gezien worden, want we vinden het erg belangrijk dat mensen bewust zijn van wat ze eten. Zodat ze van íeder stukje vlees optimaal genieten.’

Hertog Hendrikstraat 4A
4592 BB
St-Oedenrode

0413-319019
c.vankasteren@hotmail.com

Als vijftienjarige zoon van een slager groeide ik op met het ambachtelijke slagersvak. Samen met mijn vader de boer op, voor de levende inkoop van varkens en koeien. Deze werden door ons geslacht, uitgesneden, uitgebeend en bewerkt tot heerlijk vlees, vleeswaren en worst. Niets ging verloren in die tijd. Sindsdien is er veel veranderd in de slagerij en het slagersvak.

Om ons te profileren als slager, het vak en vakmanschap te behouden en ons te blijven ontwikkelen, om aan de wensen van de verwende hedendaagse consument te kunnen blijven voldoen, is toen het initiatief ontstaan voor de titel meesterslager. In 2000 als een van de aller eersten door meesterkok Cas spijkers geïnaugureerd als meesterslager.

Als nestor van de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers is mijn missie: Overdracht en delen van mijn kennis en ervaring. In kader van de verkiezingen voor de titel Slagerij van het Jaar en Slagerij met Ster, heb ik als jurylid een groot deel van de Nederlandse slagerijen mogen bezoeken en mogen adviseren.

Slagerij Keldermann

Wijenweg 183
6446 AL
Brunssum

045-5212497
slagerij.keldermann@hetnet.nl

Een kleine, maar gemoedelijke en Bourgondische slagerij in Brunssum, net boven Heerlen. Naast kwaliteitsvlees een slagerij met een ruim en smakelijk aanbod aan maaltijden en specialiteiten. Dagelijks vers bereid in eigen keuken, mede door een professionele kok in loondienst.

Patroon-Meesterslager Michel Keldermann is een jonge, gedreven ondernemer, dagelijks in de weer zijn kennis en vakmanschap uit te breiden. En wel op een breed culinair vlak. Dit ook omdat hij zich in de regio gespecialiseerd heeft in de productie van kant-en-klare maaltijden bij instellingen in de omgeving.

Lekker uit Limburg

Thermiekstraat 30-32
6361 HN
Nuth

045-4059800
info@lekkeruitlimburg.nl
www.lekkeruitlimburg.nl

Toen ik vier was begon ik al mee te werken in de slagerij van mijn ouders. Voordat ik er erg in had, had ik plezier in het slagersvak.

Door de opleidingen Fresh Food Management bij SVO en Voedingsmiddelen Technologie te volgen, ben ik breder georiënteerd dan enkel in vlees.

Mijn doel is om alles dagelijks 1% beter te doen en te zoeken naar nieuwe uitdagingen.

Het meest trots ben ik op het ontwikkelen van nieuwe concepten die breed te vinden zijn in het land en het winnen van het Nederlands Kampioenschap Vleeswaren (2014 en 2017).

Keurslagerij Jack Keulen

Kerkstraat 26
6336 BB
Hulsberg

045-4059021
jack@keulenvleeswaren.nl
www.keulen.keurslager.nl


Ik ben slager Jack Keulen geboren in 1959 en nog steeds wonende te Hulsberg.

Vanaf 16 jaar ben ik op het slachthuis begonnen met het leren van het slagersvak. Eerst het slachten, dan het uitbenen, dan worstmaker en als laatste winkelslager .

Als 24 jarige begon ik met mijn vrouw en 1 man personeel onze eigen dorpsslagerij te Hulsberg. Vol drive en passie begonnen wij aan het uitbreiden van onze slagerij. Eerst in de winkel, daarna met het produceren van vleeswaren voor supermarkten. Dit bleek een gouden combinatie. Het vleeswarenbedrijf groeide door de kwaliteit van de slagerij en de slagerij groeide door de naamsbekendheid van onze vleeswaren bij supermarkten.

In de jaren erna hadden we maar één doel, nl de top bereiken. Vele bekers en medailles hebben we mogen ontvangen voor behaalde resultaten o.a. nationaal kampioen met onze vleeswaren en maaltijden bij Internationale vak wedstrijden. Tevens uitgeroepen tot “Beste slagerij van Nederland” en winnaar van de “Gouden Slagersring” . In het jaar 2015 ontvingen wij de “3 sterren” erkenning voor onze winkel ( momenteel zijn er 7 slagerijen in Nederland die deze titel hebben ontvangen ). Al met al werken wij nu met zo`n 100 medewerk(st)ers nog steeds aan onze kwaliteit en het behalen van de top.

In de jaren 2000 – 2005 heb ik, met succes, de opleiding “Meesterslager” gevolgd. Naast alle facetten van het slagersvak, werden wij ook opgeleid in andere onderdelen van ons eetpatroon, zoals bewerken en bereiden van wild, vis, agf, wijn, kaas. Dit verrijkte natuurlijk wederom mijn kennis.

Mijn volgende missie is : Behouden van het slagersambacht en onze huidige groep van “Nederlandse Meesterslagers” nog sterker op de kaart te zetten door mijn kennis en ervaring te delen. Ook het geven van seminars, beoordelingen bij wedstrijden dragen daartoe bij.

Mijn passie voor het vak is zo hoog dat stoppen voor mij voorlopig nog geen optie is.

Koninklijke Euroma BV
Kloosterweg 3
8190 AA Wapenveld

038-4473173
www.euroma.com
info@euroma.com

Gert Klinkenberg is vakspecialist bij Koninklijke Euroma BV uit Wapenveld. Koninklijke Euroma BV is een specerijenleverancier, die de meest klantgerichte partner in smaak wil zijn en de food business wil voorzien van op specerijen gebaseerde oplossingen. Ze maken o.a. sauzen, marinades, rubs en kruidenmengsels voor verschillende klanten. Het meeste bekende product voor de consument is waarschijnlijk de range specerijenmelanges ontwikkeld in samenwerking met Jonnie Boer.

Meesterslager Gert Klinkenberg heeft een slagersachtergrond, zijn complete slagersvakdiploma gehaald en jaren werkzaam geweest in de slagerij en dan vooral in de worstmakerij. Ruim 30 jaar geleden heeft hij de overstap gemaakt naar Koninklijke Euroma BV. Zijn werkzaamheden bestaan nu vooral uit applicatiewerkzaamheden, het testen en uitproberen van nieuwe kruidenmelanges op producten als; vlees, op vis, met aardappeltjes, in salades en in sauzen.

Verder kunnen alle collega’s gebruik maken van zijn diensten om producten op een mooie en lekkere manier bij de klanten en op beurzen te presenteren.

Slagerij Lantinga & Vershuis

Woldstraat 61
7941 LG
Meppel

0522-46619
bertjanlantinga@hotmail.com
www.lantinga-vershuis.nl
Lantinga Slagerij & Vershuis

Bij Lantinga Slagerij & Vershuis in Meppel en Wanneperveen draait alles om het thema 'Proef de Oorsprong'. Bert-Jan Lantinga: "Al bijna 70 jarig selecteren we zelf ons vlees bij Nederlandse boeren. De goede herkomst van de dieren is bepalend voor de heerlijke smaak. Altijd al geweest. En wat blijkt? Gezond leven met respect voor mens en dier leeft gelukkig meer dan ooit. Dat had opa Lantinga toen al goed ingeschat..."

De geschiedenis van Slagerij Lantinga gaat dus al zo’n 70 jaar terug. Het was 1945, de tijd dat vlees nog gerantsoeneerd (lees: op bonnen verkrijgbaar) was. De tijd dat mensen persoonlijk werden bezocht voor het opnemen van de bestelling, die vervolgens met de bakfiets werd bezorgd.

The Butchery

Hoe anders is dat nu? Naast Slagerij & Vershuizen in Meppel & Wanneperveen kan men vandaag de dag ook gewoon vanuit de luie stoel de meest bijzondere vleesproducten bestellen. Sterker nog; het assortiment is groter dan ooit en voor de meest fantastische stukken vlees (én andere boodschappen) hoef je niet meer stad en land af te lopen. Met The Butchery hebben we een online slagerij en vershuis voor ogen waar de sky the limit is en waar je áltijd terecht kunt voor achtergrondinformatie, inspiratie, recepten, instructiefilms en meer... Kijk op www.thebutchery.nl.

Meesterslager

Met trots mag ik mij sinds kort Meesterslager noemen, een bekroning op mijn werk om bij deze eliteslagers te horen. De top van de top en daar horen wij bij. Geweldig!

Slagerij Jan Pinckaers vof

Dorpstraat 5
6265 AK
Sint-Geertruid

043-4081245
info@slagerijjanpinckaers.nl
www.slagerijjanpinckaers.nl

Een verrassende moderne slagerij in het Zuid Limburgse Sint-Geertruid, zo’n 15 kilometer van Maastricht. Een ambachtelijke slagerij met een duidelijke regionale functie. Gespecialiseerd in ambachtelijke vleeswaren en worstsoorten, bevestigd door meerdere nationale en internationale bekroningen. Tevens een slagerij met een breed culinair aanbod en een hoge vorm van service. Met recht de “smulwinkel van het Heuvelland”.

Patroon-Meesterslager Jan Pinckaers is een gedreven ondernemer die zij kennis en ervaringen graag overdraagt aan collega-ondernemers. Tevens van nature leergierig, getuige zijn jarenlange verbondenheid met een kookclub voor gevorderden. De opgedane ervaringen komen tot uiting in zijn assortiment en de adviezen die zijn klanten meekrijgen.

Keurslagerij Steltenpool

Westerdorpsstraat 9
3871 AT Hoevelaken

033-2536055
info@steltenpool.keurslager.nl
www.steltenpool.keurslager.nl

Keurslagerij Steltenpool is te vinden in de winkelstraat van Hoevelaken. Een moderne slagerij met veel specialiteiten en een vriendelijke service en bediening. Met is gespecialiseerd in buffetten en schotelwerk en staan in de regio bekend om de diversiteit in maaltijden en de salades uit eigen keuken. Bijna wekelijks worden er nieuwe specials aangeboden.

Patroon-Meesterslager Gerard Steltenpool geniet van zijn werk, hetgeen duidelijk terug te vinden is in zijn bedrijfsvoering. Steeds weer op zoek naar nieuwe ontwikkelingen om zijn culinaire klanten te blijven boeien. In de winkel, maar zeker ook op het gebied van catering, buffetten en hapjes.

Keurslagerij Bert en Inge Vanthoor

Larastraat 9
6471 JG
Eygelshoven

045 5351208
b.vanthoor@wxs.nl
www.vanthoor.keurslager.nlKeurslagerij Bert en Inge Vanthoor is gevestigd in Eygelshoven, een wijk van de gemeente Kerkrade in Zuid Limburg.

Het is een moderne dorps slagerij, met een mooie, warme uitstraling en gezellige ambiance. Veel vleeswaren en maaltijden worden hier door hun zelf gemaakt. Daarnaast is er een breed aanbod van buitenlandse vleeswaren en specialiteiten.

Service en advies staan bij Bert en Inge Vanthoor hoog in het vaandel.

Van de vele eigengemaakte vleeswaren is de Limburgse gebakken pastei de topper, waar de klanten van heinde en ver voor komen.

Ook met name de door Inge Vanthoor dagelijks vers gemaakte maaltijden en ovenschotels vinden gretig aftrek. Assortiment maaltijden en ovenschotels is zeer gevarieerd en afgestemd op het seizoen.

Verder worden er zeer complete Buffetten en Barbecue partijen verzorgd, die ook heinde en ver hun aftrek hebben..

Meesterslager Bert Vanthoor is het slagersvak met de paplepel ingegeven. Zijn vader en zijn moeder kwamen beiden uit slagersgezinnen.

Keurslagerij Bert en Inge Vanthoor, samen met hun hecht team, heeft in 2015 bij de verkiezing Slagerij met Ster maar liefst 2 Sterren gewonnen, iets wat voor een kleine dorps slagerij een unicum is.

Slagerij Traiteur Veugen

Markt 100-a
6191 JK
Beek (lb)

046-4371795
info@slagerijveugen.nl
www.slagerijveugen.nl

Onze slagerij ligt inmiddels meer dan 50 jaar In Beek en alweer 5 jaar op de nieuwe locatie op de Markt.

Door mijn vader enthousiast gemaakt voor het mooie slagersvak ben ik mijn opleiding begonnen op de dagschool in Utrecht. Daarna is het (bij)leren nooit meer gestopt. Vele cursussen, werkgroepen en bezoeken aan collega’s moesten de honger naar kennis over het vak stillen. De Meesterslagers waren met hun trainingen dan ook op mijn lijf geschreven en boden een mooie uitdaging. Het was een eer om uit handen van Cas Spijkers uiteindelijk de medaille en titel van Meesterslager te mogen ontvangen.

Het is nog steeds een feestje om samen met mijn collega Meesterslagers een studiereis te maken. Zoals naar Trevélez waar de lekkerste gedroogde ham gemaakt wordt, naar de inkoop hallen in Parijs of zoals onlangs naar Oostenrijk voor een cursus slachten.

Alle verworven kennis wordt gebruikt om het onze klanten zoveel mogelijk naar de zin te maken.

In onze vernieuwde winkel kunt u een blik werpen op onze open worstmakerij waar ambachtelijke worst en vleeswaren worden gemaakt. In onze open keuken ziet u hoe dagelijks de lekkerste maaltijden worden bereid. In onze toonbank vind u alleen vlees waar wij volledig achter staan zoals bijv. Livar varkensvlees, maar ook o.a. Iberico- racks, Wagyu picanha, Australische rib-eye en vers lamsvlees.

En heeft u zelf iets te vieren dan kunt u terecht voor een heerlijk buffet of een compleet verzorgde barbecue. Zo maken wij van elke maaltijd een feestje.

Culinaire Slagerij Wapenaar

De Loper 73
3137 DD
Vlaardingen

010-4743822
info@slagerijwapenaar.nl
www.slagerijwapenaar.nl


Slager zijn is een super mooi ambachtelijk vak; van pure en bewuste grondstoffen de mooiste en (h)eerlijkste gerechten bereiden voor de klant die wij overigens liever onze gast noemen. Gezondheid en goede voeding heeft veel met elkaar te maken. Vlees is een zeer waardevol en gezond voedingsmiddel. Het bevat veel eiwitten, mineralen, ijzers en goede vetten. Ons scharrelvlees is van de beste kwaliteit en bereide producten komen uit onze eigen keuken. Wij pretenderen niet dat u elke dag vlees moet eten maar àls u vlees of vleeswaren eet, ga er dan bewust mee om en zorg dat het weloverwogen, goed en lekker is zodat u er ècht van kunt genieten.

Lees meer over ons, waar onze producten vandaan komen en waar u ons kunt vinden op: www.slagerijwapenaar.nl.


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.