top of page

BEN KEULEN

Ben Keulen met zijn specialiteit

Slagerij Keulen

Ben treedt in de voetsporen van zijn vader Jack. Waar hij begon als chef in de fabriek van zijn vader, neemt hij nu geleidelijk aan de slagerij van hem over. Met zijn brede interesse in het vak en zijn passie om anderen te helpen, is hij de geschikte opvolger. 

 

Totaalbeleving

Ben is letterlijk opgegroeid in de slagerij. “Vanaf mijn vierde hielp ik al mee in de slagerij. Ieder uurtje dat ik vrij had, hielp ik mee.” Zijn interesse voor het vak groeide met de minuut. Dat is ook iets wat Ben typeert: “Ik ben heel breed georiënteerd. Het vak is mij op het lijf geschreven want ik raak nooit uitgeleerd.” Als er iets nieuws op de markt is, duikt Ben daar meteen in. Zo is hij trots op het feit dat hij onderdeel heeft uitgemaakt van het concept Streeckgenoten.

 

“Vanuit een basis waarbij je alles zelf produceert, of het grootste gedeelte, heb je als slager gewoonweg veel te vertellen. Neem je klant mee in dat verhaal.”

“De producten van écht goede kwaliteit waren uit de schappen van de supermarkt verdwenen. Met de Streeckgenoten hebben wij dit weer beschikbaar gemaakt voor de consument.” Naast kwaliteit vindt Ben het ook belangrijk om zijn klant een totaalbeleving te laten ervaren. “Met de meat experience laat ik mijn klanten hun eigen stuk vlees voor op de bbq uitkiezen. Ik geef ze uitleg over elk stuk vlees en op basis van deze kennis kunnen zij een keuze maken. De meeste klanten hebben ook nog nooit een kijkje genomen in de keuken van de slagerij, dus je kunt ze echt in de watten leggen.” Hij geeft aan dat je als verkoper een belangrijke rol speelt in de keuze van de klant. Verstand van het vak is daarbij cruciaal.

Bruikbare ideeën

Het verstand van het vak is tevens voor Ben de toegevoegde waarde van zijn lidmaatschap bij de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers. Uiteraard zijn de trips ook leuk, maar hij vindt het waardevoller om met zijn collega’s in gesprek te gaan. “Als ik met de groep ben geweest, kom ik altijd weer thuis met bruikbare ideeën. Je kunt onderling echt veel van elkaar leren.”  

Meat experience

Ben is ervan overtuigd dat er nog veel mogelijkheden zijn voor de slagersbranche. Het maakt een wezenlijk verschil of de consument wordt betrokken bij het ambacht. “Vanuit een basis waarbij je alles zelf produceert, of het grootste gedeelte, heb je als slager gewoonweg veel te vertellen. Neem je klant mee in dat verhaal. Zorg dat je duidelijk kunt aangeven wat het verschil is tussen jouw eigen ambacht en industriële voeding.” Ben anticipeert op zijn eigen toekomstvisie door zijn klanten mee te nemen op reis door de meat experience. “Op die manier blijf je als slager onderscheidend.”

 

Slagerij Keulen in Hulsberg
lid_GNM_logo_105mm.gif
lid_GNM_logo_105mm.gif
bottom of page