top of page

WILLEM BOON

Willem Boon met zijn vlees specialiteit

Willem Boon Culinaire Scharrelvleesspecialist

Dat Willem gepassioneerd is over de voedselbranche blijkt als snel wanneer hij uitgebreid vertelt over zijn voorliefde voor alles wat met eten te maken heeft. Dit is duidelijk doorgevoerd in de gehele slagerij en je proeft de liefde voor het ambacht zodra je binnenloopt.

 

Geen klanten maar gasten

“Wat ik leuk vind aan het slagersvak is dat je de consument niet als klant maar als gast kunt zien en dat je indirect ook een soort gastheer bent bij de mensen aan tafel door het geven van het juiste advies. Dat geeft enorme voldoening.” Willem brengt een uniek assortiment aan producten samen en is dan ook altijd bezig met de gast triggeren om iets nieuws te proberen.

 

“Het volume verschuift naar out of home, er gaat veel buiten de deur gegeten worden en als slager moet je je daarom specialiseren. De slager is er nog voor de bijzondere producten ”

“Op een geven moment is een bepaalde maatstaf namelijk gewoon.” Dan is het de kunst om hierop in te spelen en met iets nieuws te komen. Door continu inspiratie op te doen en voorloper te zijn, zorgt hij ervoor dat hij zijn gasten blijft verrassen. “Deze week heb ik een hele mooie rug van Rubia Gallega gekocht, premium selectie, echt waanzinnig. Ik heb een klantenkring opgebouwd die dat ook echt waardeert.” Ondertussen weten ze waar ze moeten zijn voor overheerlijke dry aged- en scharrelvlees producten. Puur en eerlijk is dan ook van groots belang.

 

Sparringpartners

Puur en eerlijk, een goede inhaker voor Willem om te vertellen waarom hij graag teruggaat naar de oorsprong. Waar komt het product vandaan, hoe wordt het gemaakt en wat is het verhaal erachter? Op deze manier kan hij vanuit zijn eigen ervaring zijn gasten informeren. Dit doet Willem het liefst met zijn collega Meesterslagers, om al lerend met elkaar te kunnen sparren. “Het is een groep fijne sparringpartners en we kunnen lezen en schrijven met elkaar. De groep is ontzettend divers en daardoor blijven we continu van elkaar leren. Iedereen heeft zijn specialiteiten.”

Slagerij Willen Boon in Hendrik-ido-ambacht

Out of home 

Willem is ervan overtuigd dat vlees altijd een onderdeel zal blijven van het eetpatroon, maar dat het enorm aan het veranderen is. “Het volume verschuift naar out of home, er gaat veel buiten de deur gegeten worden en als slager moet je je daarom specialiseren.” Met zijn Foodbar concept speelt Willem daar al goed op in en beweegt hij richting de gemak momenten. “De slager is er nog voor de bijzondere producten, maar we moeten niet uit het oog verliezen dat mensen ook nog voor de ‘gewone’ dingen blijven komen. Je moet hierin een goede balans vinden.”

lid_GNM_logo_105mm.gif
lid_GNM_logo_105mm.gif
bottom of page