top of page
Slagerij_Waalwijk-5_edited.png

ANNEKE & DENNIS VAN DUN

Meesterslager Dennis van Dun

Slagerij-Traiteur Van Roessel

Het begrip ‘slagerij’ dekt de lading van het familiebedrijf van Anneke en zoon Dennis van Dun bij lange na niet. Een bezoek aan de eetwinkel is een unieke beleving: voor elk eetmoment kun je terecht bij Slagerij-traiteur van Roessel. Een gedurfde keuze, een overweldigend succes.

 

Complete verswinkel

De Slagerij-Traiteur van Roessel is een complete verswinkel met als hart het slagersambacht. Van brood tot kaas, van wijn tot luxe vleeswaren en van kwaliteitsvlees tot verse maaltijden: je wordt als consument in elke behoefte voorzien. Dennis: “Ik ben trots op wat mijn familie heeft opgezet en de breedheid van ons bedrijf. We werken elke dag keihard om dit in stand te houden en te optimaliseren.”

“Het slagersambacht is een ambacht waar wel degelijk toekomst in zit, alleen moet je wel meegaan met de behoefte van de consument. Dat is niet langer meer alleen een stukje vlees, dat is veel meer.”

Anneke: “Het was een gewaagde keuze, het opzetten van een verswinkel.” Het bleek een juiste keuze. Met zo’n breed assortiment kun je de consument goede aanbevelingen doen. Anneke: “De consument komt terug voor zowel de kwaliteit van het vlees als voor de traiteurafdeling.” Het bedrijf beschikt daarnaast over een grote productielocatie. Anneke: “Alles wordt in dit bedrijf verwerkt, van kop tot staart.” Ook de maaltijden zijn huisgemaakt, hierin wordt de basis van het ambacht gecontinueerd. Dennis: “Daar maak ik mijn sterke punt van, in alle aspecten echt een slager blijven.” Uit de prijs van Slagerij van het Jaar, blijkt dat Anneke en Dennis hierin met vlag en wimpel slagen. Anneke: “Je krijgt iedere keer de bevestiging dat je het goed doet. Dus het geloof is en blijft er.” 

Meesterslager Anneke van Dun

Voorlopers in de branche

Voor zowel Anneke - één van de grondleggers van de Vereniging van Nederlandse Meesterslagers - als Dennis is het sparren met gelijkgestemden essentieel voor verdieping in het slagersvak. Dennis: “Deze vereniging zie ik als een club heel fanatieke gasten. Het zijn allemaal, stuk voor stuk, voorlopers in hun branche.” Door de Meesterslagers hebben zowel Anneke als Dennis hun kennis van de gehele versbranche kunnen verbreden, wat tot uiting is gekomen in de verswinkel. Dennis: “Een brede oriëntatie van de versbranche en verdiepende kennis van het eigen ambacht is een krachtige combinatie.”

Behoefte van de consument

Anneke: “Er werd al een hele tijd geleden geroepen dat het slagersvak gedoemd is om uit te sterven. Ik heb daar nooit in geloofd.” Ze is dan ook altijd een voorvechter geweest om het ambacht hoog te houden en opnieuw in de publiciteit te krijgen. “Het slagersambacht is een ambacht waar wel degelijk toekomst in zit, alleen moet je wel meegaan met de behoefte van de consument. Dat is niet langer meer alleen een stukje vlees, dat is veel meer.” En op die behoefte spelen zij met hun complete verswinkel uitstekend in.

lid_GNM_logo_105mm.gif
lid_GNM_logo_105mm.gif
bottom of page