top of page

GERARD STELTENPOOL

Gerard Steltenpool met zijn vlees specialiteit

Keurslagerij Steltenpool

Zodra Gerard begint te vertellen over zijn liefde voor het vak, weet je direct dat er een vakman aan het woord is. Hij staat al meer dan 50 jaar in de slagerij en draagt dit jaar het stokje over aan zijn dochter.

 

Open houding

Vol passie en overgave beoefent Gerard zijn ambacht. Dag in, dag uit heeft hij zich kunnen ontwikkelen binnen zijn vakgebied. Niet enkel vanuit eigen oogpunt, maar ook middels feedback. Zijn slagerij is door de jaren heen beoordeeld door een aantal mystery shoppers. “Het is zeer waardevol om jezelf een spiegel voor te durven houden. Daar groei je als slager en mens enorm van.” Zijn klanten waarderen deze open houding en komen graag terug in zijn winkel, evenzeer voor de kwaliteit van het vlees.

 

“Het is zeer waardevol om jezelf een spiegel voor te durven houden. Daar groei je als slager en mens enorm van.”

“In het bijzonder maak ik met rundvlees sterk verschil ten opzichte van het grootwinkelbedrijf. Door een selectie van goede beesten en het goed laten rijpen van het vlees, kan ik groot onderscheid maken in de kwaliteit.” Komend jaar zal Gerard het stokje overdragen aan zijn dochter. Maar de enthousiasteling zal niet snel volwaardig afscheid nemen van zijn vak. “Ik wil sowieso wel een dag blijven werken in de zaak. Want als je oud wilt worden, moet je wel bezig blijven.”

 

Liefhebbers van het vak

Dat is typerend voor Gerard: jezelf blijven ontwikkelen, met trainingen, opleidingen en cursussen. Mede door die kijk op het leven heeft hij zich vanaf het begin bij de Meesterslagers gevoegd. “Bij de Meesterslagers ga je met alle elementen van voeding aan de slag. Je doet veel vakkennis op en leert hoe je de elementen kunt combineren. Op die manier kun je je klant goed adviseren.” Het aspect van een groep is voor Gerard ook van groot belang. “We zijn allemaal liefhebber van het vak. Dat is essentieel om samen dieper in de materie te duiken. Als de passie ontbreekt, zul je altijd op een bepaald niveau blijven hangen.”

Slagerij Steltenpool in Hoevelaken

Passie en educatie

Als Gerard de toekomst overpeinst, blijkt ook weer passie een doorslaggevende factor te zijn. “De echte specialisten die betrokken zijn en voortdurend met de tijd meegaan, groeien door. Er zal zeker ook een gedeelte afvallen.” Vooral de wat oudere slagers zullen het moeilijk krijgen volgens Gerard. “Opvolging is gewoon het belangrijkste. Daarin spelen opleiding en begeleiding een grote rol en daar kan in de huidige situatie nog flink aan worden gesleuteld. Maar bovenal: de passie voor het vak moet er met kop en schouders bovenuit steken, anders is het niet haalbaar.”

lid_GNM_logo_105mm.gif
lid_GNM_logo_105mm.gif
bottom of page