top of page

JACK KEULEN

Slagerij Keulen in Hulsberg

Slagerij Keulen

Met een volle prijzenkast toont Jack aan dat hij een krachtige zienswijze heeft op zijn vak. Hij is een pionier binnen de slagersbranche en alleen het beste is goed genoeg voor de

Meesterslager. Dat is tastbaar binnen alle facetten van zijn slagerij. “Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen, ben ontzettend kritisch en nooit tevreden. Doordat ik alles zelf maak, blijf ik evalueren: is het lekker of kan het nog beter?”

 

Jack’s Butchery

De slogan van Jack luidt: “You eat what you feed.” Dat vindt hij tevens het mooiste aan het vak: de oorsprong. “Van inkoop en slachten tot de verkoop, de hele keten onder controle hebben.” Uit dit principe is het concept Lekker uit Limburg ontstaan.

 

“Een winnaar heeft een plan, een verliezer heeft een verklaring.”

Jack was de eerste slager die regioproducten bij de consument onder de aandacht bracht in de supermarkt. En mét succes. Daarmee kun je stellen dat Jack een echte voorloper is binnen zijn branche. “Ik zeg altijd; een winnaar heeft een plan, een verliezer heeft een verklaring.” Gekenmerkt door die enorme drive blijft hij de lat continu hoger leggen en gaat Jack opzoek naar nieuwe uitdagingen. Zo is hij gestart met het nieuwe concept Jack’s Butchery. “Overal uit de wereld krijg ik steaks binnen, van Canada tot Japan, van Argentinië tot uit mijn eigen boerderij.” Het leveren van vlees van wereldklasse, daar draait het om. 

Beleven om te leren

In de groep Meesterslagers draait het ook om wereldklasse, maar dan op gebied van kennis en ervaring. “Het mooie van de Meesterslagers is dat je niet alleen leert over vlees, maar ook over vis, wijn en andere versproducten. Kortom: alles wat in de mond gaat. Prachtig als je dat in je vak kunt combineren.” Jack plant educatieve trips naar het buitenland, zoals slachten in Oostenrijk, om zijn kennis aan zijn collega’s over te dragen. “Experience is zo belangrijk, je moet het beleven om het te leren. De basis is altijd educatief en je moet jezelf blijven uitdagen.” En in welke omgeving kan dat beter dan binnen een groep van de beste slagers van het land?

Jack Keulen met zijn vlees specialiteit

Durf te kijken

Jack heeft in de laatste jaren het aantal slagerijen zien kelderen, maar is ervan overtuigd dat het ambacht niet verloren gaat, mits er lef is. “Als je als slager wilt overleven, moet je je aanpassen en onderscheiden om de beste te zijn in je vak.” Volgens Jack is het grootste probleem de tunnelvisie. “Als je je breed oriënteert en blijft kijken naar de markt, dan kun je ook echt zien wat er gebeurt.” Dat Jack beschikt over bravoure bewijst hij met zijn recente idee: een slagersmuseum met restaurant. “Iedereen lacht mij nu uit. Maar een museum in combinatie met een restaurant waar ook mogelijkheden zijn voor een kookworkshop, is juist heel educatief voor de consument. Ik geloof erin, ik blijf er bij en ik krijg gelijk.” Want als je blijft geloven, komt het altijd goed.

lid_GNM_logo_105mm.gif
lid_GNM_logo_105mm.gif
bottom of page